Česky Polski

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Obecní úřad > Akce podpořené dotací > 2022 - Sportovní areál Chotěbuz

2022 - Sportovní areál Chotěbuz



Datum konání:
27.9.2022

Rozvoj ČRVýstavba sportoviště stála celkem 10,5 mil. Kč bez DPH. Projekt Sportovní areál Chotěbuz byl realizován za přispění prostředků státního rozpočtu ČR z programu Ministerstva pro místní rozvoj - Podpora regionů 2019+. Spolufinancování ze státního rozpočtu bylo ve výši 5 mil. Kč.


 

Školáci v Chotěbuzi mají nové sportoviště

Zastupitelstvo dlouho zvažovalo, jak podpořit a obohatit sportovní život v obci. Řešením by mohlo být vybudování nového sportovního areálu. Zadali jsme zpracování studie a následně i projektové dokumentace pro stavební povolení. Celý projekt jsme koncipovali jako sportoviště pro žáky naší základní školy, členy složek fungujících v obci (sbory dobrovolných hasičů, TJ Sokol, PZKO, a.j.) a veřejnost. K výstavbě využijeme plochu původního fotbalového hřiště u kulturního domu. Areál obsahuje multifunkční hřiště s umělým povrchem. Povrch je vhodný nejen pro fotbal, ale i nohejbal, volejbal, tenis či basketbal. Rozměrově se jedná o koncepci 42 x 23 m, takže lze využít velké hřiště na délku nebo dvě malá hřiště napříč. Plocha s umělým povrchem je samozřejmě oplocená a dále lemovaná běžeckým oválem o délce 150 m s tartanovým povrchem. Aby byl koncept kompletní a využití široké, nechali jsme do areálu zapracovat také rovný úsek pro sprint s tartanovým povrchem, ukončený pískovým doskočištěm. Našim specifikem oproti mnoha jiným obcím jsou dva aktivní sbory dobrovolných hasičů. Hasiči Chotěbuz jsou velmi úspěšní v požárním sportu. Velice pečlivě se věnují dětem a mládeži. Abychom jejich aktivitu ocenili, podpořili a dále vytvořili zázemí pro trénink, do areálu sportoviště jsme nechali zakomponovat i travnatou rovinku na výcvik a soutěž v požárním útoku.

„Koncem srpna 2022 jsme zahájili přejímku stavby “Sportovní areál Chotěbuz”, kterou nám zhotovila firma Sportovní hřiště s.r.o. z Bílovic. V průběhu září jsme obdrželi kolaudační souhlas.“ uvádí starosta obce Ing. David Harok.

Největší radost mají sportovci z multifunkčního hřiště s umělým povrchem. „Povrch jsme se snažili navrhnout tak, aby odpovídal všem běžným sportům, jako je samozřejmě fotbal, nohejbal a volejbal. Povrch však umožňuje i hru tenisu nebo basketu.“ dodává starosta.

„Myšlenka výstavby sportoviště už rezonovala zastupitelstvem delší dobu, dlouho jsme však řešili, co vlastně bude obsahovat, na jaké sporty se zaměříme a kolik peněz jsme ochotni investovat,“ sdělil dále starosta.

Informační prezentace z výstavby sportoviště

 

 

sportoviště
sportoviště
sportoviště
sportoviště
sportoviště
publicita
sportoviště - letecký pohled
soutěž v požárním útoku
soutěž v požárním útoku
soutěž v požárním útoku